Saopštenja za javnost

Predstavnici APIK-a na konferenciji „Kultura integriteta: Jačanje antikorupcijskih mjera“

8.6.2022

Govoreći na panel diskusiji „Kultura integriteta od nacionalnog do internacionalnog iskustva“, predstavnici Agencije su upoznali učesnike sa aktivnostima APIK-a, te istakli najuspješnije prakse
Predstavnici Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) u periodu od  22. do 24. maja 2022. godine učestvovala je  na Međunarodnoj Konferenciji “Kultura integriteta: Jačanje antikorupcijskih mjera”, koja je održana u Šibeniku, Republika Hrvatska.

Događaj, koji je organizovalo Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske u saradnji sa Globalnom inicijativom protiv transnacionalnog organizovanog kriminala (GI-TOC), okupio je ministre pravde iz šest zemalja Jugoistočne Evrope, visoke zvaničnike pravosuđa i javne uprave, rukovodstva antokorupcijskih tijela, te predstavnike međunarodnih i regionalnih organizacija civilnog sektora i akademske zajednice.

 Govoreći na panel diskusiji „Kultura integriteta od nacionalnog do internacionalnog iskustva“, predstavnici Agencije su upoznali učesnike sa aktivnostima APIK-a, te istakli najuspješnije prakse.

 Na konferenciji u Šibeniku pored predstavnika zemlje domaćina i Crne Gore, učestvovali su i zvaničnici iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije


Obrazac i uputstvo za prijavu




Pronađite odgovore i savjete na učestala pitanja i probleme vezane za korupciju u BiH.
Pitanja i odgovori
Vaš doprinos borbi protiv korupcije je iznimno bitan. Pošaljite nam svoje primjedbe i sugestije i učestvujte u borbi protiv korupcije u BiH.
Odnosi s javnošću