Saopštenja za javnost

RAI i APIK organizovali obuku: Promovisano nekoliko antikorupcijskih dokumenata

28.5.2022

Trening je organizovan za predstavnike koji dolaze iz sektora visokog obrazovanja i javnih preduzeća u oblastima procjene korupcijskih rizika kao i rizika u zakonodavstvu

Regionalna antikorupcijska inicijativa (RAI) 26. i 27.05.2022. u Sarajevu je organizovala trenige za predstavnike koji dolaze iz sektora visokog obrazovanja i javnih preduzeća u oblastima procjene korupcijskih rizika kao i rizika u zakonodavstvu.

 Ovom prilikom promovisano je nekoliko dokumenata i to CRA Smjernice sa kontrolnim popisima za sektor visokog obrazovanja, CRA Smjernice sa kontrolnim popisima za sektor javnih preduzeća, CPL Smjernice sa kontrolnim popisima za sektor visokog obrazovanja te CPL Smjernice sa kontrolnim popisima za sektor javnih preduzeća.

 Predstavnici Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) učestvovali su na ovom događaju.

 


Obrazac i uputstvo za prijavu




Pronađite odgovore i savjete na učestala pitanja i probleme vezane za korupciju u BiH.
Pitanja i odgovori
Vaš doprinos borbi protiv korupcije je iznimno bitan. Pošaljite nam svoje primjedbe i sugestije i učestvujte u borbi protiv korupcije u BiH.
Odnosi s javnošću