Saopštenja za javnost

Direktor Šabotić sa saradnicima posjetio Vladu FBiH

7.7.2022

Tokom sastanka fokus je stavljen na dinamiziranje procesa sistemske prevencije korupcije u FBiH, posebno u domenu jačanja normativnog okvira iz oblasti zaštite zviždača, profesionalizacije tijela za sprječavanje korupcije na nivou FBiH, te provedbe Zakona o sukobu interesa u institucijama FBiH

 Na inicijativu Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, u zgradi Vladi Federacije BiH, u Sarajevu, 5. jula 2022. godine, održan je sastanak direktora Agencije Hasima Šabotića i njegovih saradnika sa predstavnicima kabineta premijera i zamjenika premijera FBiH.

 Na sastanku je razgovarano o trenutnim aktivnostima kada je riječ o prevenciji korupcije na ovom nivou vlasti u BiH.

 U okviru pomenutog sastanka, fokus je stavljen na dinamiziranje procesa sistemske prevencije korupcije u FBiH, posebno u domenu jačanja normativnog okvira iz oblasti  zaštite zviždača, profesionalizacije tijela za sprječavanje korupcije na nivou FBiH, te provedbe Zakona o sukobu interesa u institucijama FBiH.

 Iskazana je obostrana saglasnost učesnika sastanka u vezi sa potrebom dinamiziranja navedenih aktivnosti te su predstavnici Agencije izrazili spremnost da u punom kapacitetu, u skladu sa zakonskim nadležnostima, podrže napore Vlade FBiH u sistemskom sprječavanju korupcije na ovom nivou vlasti u BiH.

 

 


Obrazac i uputstvo za prijavu




Pronađite odgovore i savjete na učestala pitanja i probleme vezane za korupciju u BiH.
Pitanja i odgovori
Vaš doprinos borbi protiv korupcije je iznimno bitan. Pošaljite nam svoje primjedbe i sugestije i učestvujte u borbi protiv korupcije u BiH.
Odnosi s javnošću