Saopštenja za javnost

Sastanak predstavnika APIK-a i Internacionalne antikorupcijske akademije

9.7.2022

Predstavnici IACA su iskazali interes za saradnju sa Agencijom u oblastima koje se odnose na razvoj promo-kampanja kao i za proces uspostave digitalizacije antikorupcije u BiH

Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) je 08.07.2022. godine održala drugi radni sastanak sa predstavnicima Internacionalne antikorupcijske akademije (IACA) u online formatu.

 Tokom sastanka predstavnici Agencije su se osvrnuli na najznačajnije aktivnosti iz domena rada ove institucije, predložili mogućnosti za uspostavu sistemske saradnje dvije institucije u vezi sa uključivanjem privatnog sektora u oblast prevencije korupcije, mogućnosti za formiranje tima trenera iz oblasti antikorupcije u Bosni i Hercegovini kao i razvijanja tipskih obuka iz ove oblasti.

 Također, predstavnici IACA su iskazali interes za saradnju sa Agencijom u oblastima koje se odnose na razvoj promo-kampanja kao i za proces uspostave digitalizacije antikorupcije u Bosni i Hercegovini.

 Na sastanku je dogovoreno da će ove dvije institucije u narednom periodu nastaviti jačati saradnju koja će, prije svega, podrazumijevati daljnju razmjenu informacija i ideja ali i projektnih prijedloga.    

 


Obrazac i uputstvo za prijavu




Pronađite odgovore i savjete na učestala pitanja i probleme vezane za korupciju u BiH.
Pitanja i odgovori
Vaš doprinos borbi protiv korupcije je iznimno bitan. Pošaljite nam svoje primjedbe i sugestije i učestvujte u borbi protiv korupcije u BiH.
Odnosi s javnošću