Saopštenja za javnost

Održana prva sjednica Stručnog kolegija u novom sazivu

8.9.2022

Direktor Elvis Kondžić i njegovi zamjenici Damirka Mioč i Rade Ristović naglasili su da će fokus Agencije biti stavljen na oblast prevencije korupcije kao vrlo značajnog institucionalnog mehanizma za dugoročno smanjenje stope korupcije u BiH

Novo rukovodstvo Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije održalo je prvu sjednicu Stručnog kolegija na kojoj je razgovarano o aktivnostima i planovima za naredni period.

Direktor Elvis Kondžić i njegovi zamjenici Damirka Mioč i Rade Ristović naglasili su da će fokus Agencije biti stavljen na oblast prevencije korupcije kao vrlo značajnog institucionalnog mehanizma za dugoročno smanjenje stope korupcije u BiH.

Istakli su da će tokom mandata intenzivno sarađivati sa svim institucijama i pojedincima koji su istinski opredijeljeni i mogu doprinijeti borbi protiv korupcije u BiH.

Također su naglasili i da će Agencija inicirati i ojačati saradnju sa međunarodnim institucijama i organizacijama kao i organizacijama civilnog društva u BiH i izvan nje te su pozvali na zajedničko djelovanje i saradnju svih segmenata društva.

 


Obrazac i uputstvo za prijavu




Pronađite odgovore i savjete na učestala pitanja i probleme vezane za korupciju u BiH.
Pitanja i odgovori
Vaš doprinos borbi protiv korupcije je iznimno bitan. Pošaljite nam svoje primjedbe i sugestije i učestvujte u borbi protiv korupcije u BiH.
Odnosi s javnošću