Saopštenja za javnost

APIK i CPCD potpisali Memorandum o saradnji

19.9.2022

Cilj potpisivanja Memoranduma je uspostavljanje efikasnog mehanizma saradnje kao i uzajamne koordinacije između Agencije i CPCD-a u vezi sa realizacijom projekta „Borba protiv nezakonitih finansijskih tokova na Zapadnom Balkanu“

Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD) danas su u prostorijama Agencije zaključili Memorandum o razumijevanju i saradnji.

Memorandum u ime Agencije i CPCD-a potpisali su direktor Elvis Kondžić i direktorica Aida Daguda, a potpisivanju su prisustvovali i zamjenik direktora Agencije Rade Ristović te delegacije obje institucije odnosno organizacije.

Cilj potpisivanja Memoranduma je uspostavljanje efikasnog mehanizma saradnje kao i uzajamne koordinacije između Agencije i CPCD-a u vezi sa realizacijom projekta „Borba protiv nezakonitih finansijskih tokova na Zapadnom Balkanu“.

 

Direktorica CPCD-a je ocijenila da se se napredak u oblasti borbe protiv korupcije može postići samo aktivnom saradnjom vladinog i nevladinog sektora odnosno kombiniranjem znanja i njegovom međusobnom razmjenom nadležnih institucija i organizacija.

Direktor Kondžić je istaknuo da će APIK, kao nosilac glavnih antikorupcijskih aktivnosti u BiH, snažno koristiti sve mehanizme iz svojih zakonskih nadležnosti te da je u tome podrška nevladinog sektora poželjna i dobrodošla.

Zaključeno je da će, između ostalog, jedan od bitnih segmenata saradnje Agencije i CPCD-a u narednom periodu biti analiza i praćenje efekata usvojenih inicijativa i zakonskih i podzakonskih propisa te davanje mišljenja u vezi sa njihovom primjenom.


Obrazac i uputstvo za prijavu




Pronađite odgovore i savjete na učestala pitanja i probleme vezane za korupciju u BiH.
Pitanja i odgovori
Vaš doprinos borbi protiv korupcije je iznimno bitan. Pošaljite nam svoje primjedbe i sugestije i učestvujte u borbi protiv korupcije u BiH.
Odnosi s javnošću