Saopštenja za javnost

Rukovodstvo APIK-a na sastanku sa delegacijom GIZ-a

4.10.2022

Direktor Elvis Kondžić i zamjenici direktora Damirka Mioč i Rade Ristović na sastanku su ukratko predstavili nadležnosti Agencije i djelokrug rada te su iznijeli svoja viđenja buduće saradnje Agencije i GIZ-a

Delegacija Društva za međunarodnu saradnju (Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit - GIZ) posjetila je danas Agenciju za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije gdje se sastala sa rukovodstvom ove institucije.

 Direktor Elvis Kondžić i zamjenici direktora Damirka Mioč i Rade Ristović na sastanku su ukratko predstavili nadležnosti Agencije i djelokrug rada ove institucije te su iznijeli svoja viđenja buduće saradnje Agencije i GIZ-a.

 Bakira Haverića, savjetnika u GIZ-u posebno je zanimala uloga Agencije u oblasti sukoba interesa kao i način na koji je uređena ova oblast, te se interesirao i za status nove Strategije za borbu protiv korupcije BiH ali i druge nadležnosti Agencije.

 Na koncu je dogovoreno da nadležni sektori naprave prijedlog oblasti međusobne saradnje Agencije i GIZ-a te da se u narednom periodu upriliči sastanak na operativnom nivou kako bi se utvrdile dodirne tačke i mogućnost buduće saradnje u konkretnim područjima rada i djelovanja.

 


Obrazac i uputstvo za prijavu




Pronađite odgovore i savjete na učestala pitanja i probleme vezane za korupciju u BiH.
Pitanja i odgovori
Vaš doprinos borbi protiv korupcije je iznimno bitan. Pošaljite nam svoje primjedbe i sugestije i učestvujte u borbi protiv korupcije u BiH.
Odnosi s javnošću