Saopštenja za javnost

Rukovodstvo APIK-a na sastanku sa delegacijom UNDP-a

4.10.2022

Zaključeno je da ubuduće fokus saradnje Agencije i UNDP-a treba biti na prevenciji korupcije u BiH te da će u narednom periodu biti održani sastanci na kojima će ta namjera biti konkretizirana.

Rukovodstvo Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) sastalo se danas u prostorijama Agencije sa delegacijom Razvojnog programa ujedinjenih nacija u BiH (UNDP).

 Sastanku su u ime Agencije prisustvovali direktor Elvis Kondžić i zamjenici direktora Damirka Mioč i Rade Ristović kao i pomoćnici direktora u nadležnim sektorima, dok su delegaciju UNDP-a predstavljali program menadžer Adela Pozder-Čengić i njena saradnica Lejla Ibranović.

 Na sastanku je ukazano na važnost međusobne saradnje dvije institucije odnosno organizacije te je razgovarano o konkretnim projektima i dodirnim tačkama na kojima je u narednom periodu moguće zajednički djelovati.

 Gospođa Pozder-Čengić se osvrnula na projekte na kojima je radio UNDP u BiH uz konstataciju da trenutno ne rade nijedan konkretan projekat prevencije korupcije, ali da to u narednom periodu može biti pravac o kojem se može razgovarati sa predstavnicima Agencije.

 Direktor Kondžić je istakao da je namjera novog rukovodstva Agencije da pruži ruku saradnje svim institucijama i organizacijama opredijeljenim da daju doprinos borbi protiv korupcije te je ukazao na važnost partnerstva Agencije, nevladinih i međunarodnih organizacija u BiH. Ipak, naglasio je da Agencija, bez oduzimanja nadležnosti bilo kome, mora biti krovna institucija koja će voditi procese prevencije i koordinacije borbe protiv korupcije u BiH.

 Zaključeno je da ubuduće fokus saradnje Agencije i UNDP-a treba biti na prevenciji korupcije u BiH te da će u narednom periodu biti održani sastanci na kojima će ta namjera biti konkretizirana. 


Obrazac i uputstvo za prijavu




Pronađite odgovore i savjete na učestala pitanja i probleme vezane za korupciju u BiH.
Pitanja i odgovori
Vaš doprinos borbi protiv korupcije je iznimno bitan. Pošaljite nam svoje primjedbe i sugestije i učestvujte u borbi protiv korupcije u BiH.
Odnosi s javnošću