Saopštenja za javnost

Sastanak direktora APIK-a i IDDEEA-e BiH: Podrška digitalizaciji antikorupcijskih procesa

25.9.2023

APIK-a je istakao potrebu digitalizacije antikorupcijskih procesa i podršku budućem elektronskom uspostavljanju registara u nekoliko vrlo važnih oblasti na kojima Agencija radi


Direktori Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA BiH) i Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) Almir Badnjević i Elvis Kondžić danas su u Sarajevu održali sastanak na kojem su razgovarali o unapređenju buduće saradnje i međuinstitucionalnoj podršci dvije institucije.

 Tokom razgovora direktori su ocijenili neophodnim što skoriju modernizaciju javne uprave s ciljem praćenja pozitivnih europskih trendova i praksi koji će olakšati život i građanima BiH, ali i zaposlenim u institucijama BiH.

 Kada je riječ o primarno zajedničkim tačkama saradnje, direktor APIK-a je istakao potrebu digitalizacije antikorupcijskih procesa te podršku budućem elektronskom uspostavljanju registara u nekoliko vrlo važnih oblasti na kojima institucija radi.

 Direktor IDDEEA-e BiH je rekao da će institucija kojom rukovodi biti maksimalno na raspolaganju kako APIK-u tako i drugim institucijama koje se bore protiv korupcije.

 Na koncu je zaključeno da je današnji susret početak saradnje dvije institucije koje su, kako je naglašeno, formirane prije svega, kako bi poboljšale život građana BiH što im je i zajednički cilj.

 

 

 


Obrazac i uputstvo za prijavu




Pronađite odgovore i savjete na učestala pitanja i probleme vezane za korupciju u BiH.
Pitanja i odgovori
Vaš doprinos borbi protiv korupcije je iznimno bitan. Pošaljite nam svoje primjedbe i sugestije i učestvujte u borbi protiv korupcije u BiH.
Odnosi s javnošću