Saopštenja za javnost

Budva: Agencije za borbu protiv korupcije BiH i Crne Gore potpisale Memorandum o razumijevanju i saradnji

26.9.2023

Memorandumom je predviđena međusobna podrška dvije institucije u nekoliko oblasti među kojima su podizanje svijesti u području prevencije i suzbijanja korupcije, analize propisa, lobiranja i zaštite zviždača…

Direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH Elvis Kondžić i direktorica Agencije za sprječavanje korupcije Crne Gore Jelena Perović danas su u Budvi potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji dvije institucije.

 

Memorandumom je predviđena uspostava saradnje dvije agencije radi razmjene iskustva, informacija i tehničke pomoći, kao i podrške promoviranju rada u skladu sa zakonskim ovlastima.

 

Dokumentom je predviđena međusobna podrška dvije institucije u nekoliko oblasti među kojima su podizanje svijesti u području prevencije i suzbijanja korupcije, analize propisa, lobiranja i zaštite zviždača kao i razvoju programa i aktivnosti u uspješnom ispunjavanju obaveza koje proizlaze iz međunarodnih projekata i ugovora.

Također, agencije će sarađivati i u domenu međusobnog transferisanja znanja i iskustava, razmjeni tehničkih i IT rješenja i projekata, saradnji javnog, privatnog i nevladinog sektora, strategije i politike za jačanje programa prevencije, kao i istraživanja.

Potpisivanju Memoranduma o razumijevanju i saradnji prisustvovao je i ambasador BiH u Crnoj Gori Branimir Jukić.

 

Delegacija APIK-a boravi u dnevnoj posjeti Crnoj Gori u okviru UNODC regionalnog sastanka na temu: Regionalna mapa puta za borbu protiv korupcije i nezakonito finansiranje za zapadni Balkan.

 

 


Obrazac i uputstvo za prijavu




Pronađite odgovore i savjete na učestala pitanja i probleme vezane za korupciju u BiH.
Pitanja i odgovori
Vaš doprinos borbi protiv korupcije je iznimno bitan. Pošaljite nam svoje primjedbe i sugestije i učestvujte u borbi protiv korupcije u BiH.
Odnosi s javnošću