Saopštenja za javnost

Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije održala edukaciju na temu izrade planova integriteta i borbe protiv korupcije

23.11.2023

Edukacija je bila interaktivnog tipa gdje su predstavnici Agencije i učesnici podijelili iskustva iz oblasti antikorupcijskog djelovanja

Na incijativu Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije putem Microsoft Teams platforme 22 i 23. 11.2023. godine održane su dvije edukaciju na temu:“ Izrade i sprovođenja planova integriteta kao i planova borbe protiv korupcije, izazovi i prepreke.

 Ciljna grupa su bili koordinatori radnih grupa za izradu planova integriteta, osobe imenovane za nadzor nad sprovođenjem planova integriteta te kontakt osoba za planove za borbu protiv korupcije na nivou institucija BiH.

 Edukacija je bila interaktivnog karaktera gdje su predstavnici Agencije i učesnici podijelili  iskustva iz oblasti antikorupcijskog djelovanja, naročito sačinjavanja plana integriteta i plana za borbu protiv korupcije.

 Takođe, učesnici su upoznati sa predstojećim aktivnostima Agencije prevnstveno kada je upitanju izrada nacrta Stretegije za borbu protiv korupcije za period 2024-2028. i Akcionog plana za njeno provođenje. Naglašena je i važnost razmjene informacija i koordinirana saradnja sa svim akterima prevencije korupcije, a jedan od ciljeva edukacija bio je i poduzimanje narednih koraka kada su u pitanju izrada dokumenta u oblasti antikorupcije.


Obrazac i uputstvo za prijavu




Pronađite odgovore i savjete na učestala pitanja i probleme vezane za korupciju u BiH.
Pitanja i odgovori
Vaš doprinos borbi protiv korupcije je iznimno bitan. Pošaljite nam svoje primjedbe i sugestije i učestvujte u borbi protiv korupcije u BiH.
Odnosi s javnošću