Saopštenja za javnost

Agencija za prevenciju korupcije nagradila učenike za najbolje radove na temu „Knjiga pravde“

18.12.2023

Direkor Agencije Elvis Kondžić naglasio je da su danas nagrađeni učenici, ali da je istinski dobitnik bh. društvo koje sa ovakvom djecom očekuje svijetla budućnost
Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije danas je u Sarajevu organizirala svečanu dodjelu nagrada povodom završetka takmičenja za najbolje literarne i likovne radove učenika osnovnih i foto i video radove učenika srednjih škola na području BiH na temu „Knjiga pravde“.

Nagrade su uručili direktor Agencije Elvis Kondžić i zamjenik direktora Rade Ristović, a projekat je predstavila Tahani Komarica, viši stručni saradnik za razvoj i provođenje edukativnih programa u Agenciji.

U svom obraćanju direkor Kondžić je istakao je da su danas nagrađeni učenici, ali da je istinski dobitnik bh. društvo koje sa ovakvom djecom očekuje svijetla budućnost.

-          Na ovaj način djeci od najranijeg uzrasta pokušavamo ukazati na to kakvo je zlo korupcija i kakvu štetu nanosi cjelokupnom društvu i budućim generacijama. Potrebno je da gradimo društvo u kojem će se pojedinac biti vrednovan na osnovu znanja i poštenja, a ne na osnovu nekih drugih kriterija“, poručio je Kondžić i zahvalio nastavnicima i profesorima koji su bili podrška učenicima u ovom projektu.

Agencija je nagradila ukupno 13 učenika u četiri kategorije, pri čemu su prvoplasirani dobili tablete, učenici koji su osvojili drugo mjesto nagrađeni su pametnim satovima, dok su trećeplasirani dobili bluethoot slušalice.

Javni poziv na različite teme koje se odnose na etiku i integritet Agencija svake godine organizira povodom 9. decembra - Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

Cilj javnog poziva je da učenici osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini, uz pomoć svojih učitelja, nastavnika i profesora, na ovaj način razmisle o postavljenoj temi, prenesu svoja iskustva i razmisle o važnosti etičkih vrijednosti i integriteta.


Obrazac i uputstvo za prijavu




Pronađite odgovore i savjete na učestala pitanja i probleme vezane za korupciju u BiH.
Pitanja i odgovori
Vaš doprinos borbi protiv korupcije je iznimno bitan. Pošaljite nam svoje primjedbe i sugestije i učestvujte u borbi protiv korupcije u BiH.
Odnosi s javnošću