Saopštenja za javnost

Održan koordinacijski sastanak Agencije i tijela za sprečavanje korupcije putem skypea

16.4.2020

Sastanak je bio prilika da Agencija ali i tijela, najave aktivnosti u vrijeme pandemije COVID 19 sa fokusom na njihovo usaglašeno djelovanje u prevenciji korupcije u BiH

U organizaciji Misije OSCE u BiH danas je putem skypea održan Koordinacijski sastanak Agencije za prevenciju korupcije i koorinaciju borbe protiv korupcije i tijela za sprečavanje korupcije sa svih nivoa vlasti u BiH.

Cilj sastanka je razmjena informacija u vezi sa antikorupcijskim naporima koje institucije i tijela poduzimaju na svim nivoima vlasti u vrijeme stanja prirodne nesreće u BiH uzrokovane pandemijom COVID-19.

Sastanak je, također, bio prilika da Agencija ali i tijela, najave aktivnosti u vrijeme pandemije COVID 19 sa fokusom na njihovo usaglašeno djelovanje u prevenciji korupcije u BiH. Naročito, kada je riječ o eliminiranju rizika od korupcije i otklanjanju negativnih posljedica uzrokovanih pandemijom. Također. na sastanku su razmijenjene i određene dobre prakse koje se provode u oblasti prevencije korupcije za vrijeme pandemije.

Sastanku su, u svojstvu posmatrača, prisustvovali predstavnici Delegacije EU i Ambasade SAD u BiH.

 


Obrazac i uputstvo za prijavu




Pronađite odgovore i savjete na učestala pitanja i probleme vezane za korupciju u BiH.
Pitanja i odgovori
Vaš doprinos borbi protiv korupcije je iznimno bitan. Pošaljite nam svoje primjedbe i sugestije i učestvujte u borbi protiv korupcije u BiH.
Odnosi s javnošću